قرص ضدبارداری روجا
-700x700.webp)
قرص ضدبارداری روجا
این مقاله حاوی اطلاعات زیر است:
-
روجا چیست و موارد استفاده آن
-
اطلاعات لازم که قبل از شروع به مصرف قرص روجا باید بدانید
-
اطلاعات کلی و نحوه مصرف قرص روجا
-
در صورت فراموش کردن مصرف قرص روجا چه کنیم؟
-
عوارض جانبی احتمالی
-
نحوه نگهداری قرص روجا
روجا چیست؟
روجا یک قرص پیشگیری از بارداری است که با توجه به نوع پروژسترون بکار رفته در آن دارای مزایایی همچون کاهش احتمال بروز نفخ، ورم و افزایش وزن ناشی از احتباس مایعات می باشد. هریک از 24 قرص دارویی روجا حاوی 3 میلی گرم دروسپیرنون و 0.02 میلی گرم اتینیل استرادیول می باشد و 4 قرص دیگر غیرفعال بوده و حاوی هورمون نمی باشد.
قرص ضدبارداری روجا علاوه بر پیشگیری از بارداری، برای درمان آکنه،درمان نشانه های اختلال و کسالت پیش از قاعدگی (PMDD) و درمان دیسمنوره ( قاعدگی دردناک یا نامنظم) تجویز می گردد.
اطلاعات لازم که قبل از شروع به مصرف قرص روجا باید بدانید:
لازم است قبل از شروع مصرف دارو در صورتیکه هر یک از موارد زیر در شما وجود دارد، پزشک خود را درباره آن مطلع نمایید:
- اگر لخته خون در رگ های پا (ترومبوز)، ریه(آمبولی ریه) یا سایر بخشهای بدن دارید یا داشته اید.
- اگر دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده اید یا سابقه آن را دارید.
- اگر مبتلا به نوع خاصی از میگرن( با نشانه های بینایی، اختلال گفتاری، ضعف یا بی حسی در هر یک از اعضای بدن) اگر مبتلا به دیابت ملیتوس با عروق خونی آسیب دیده هستید
- اگر به دیابت ملیتوس با عروق خونی آسیب دیده هستید.
- اگر بیماری کبدی با علائم زردی و خارش پوست دارید و کبد شما هنوز عملکردطبیعی خود را باز نیافته است.
- اگر مبتلا به سرطان هستیدکه ممکن است تحت تاثیر هورمون های جنسی پیشرفت کند
- در صورت ابتلا به نارسایی حاد کلیه، تومور کبدی
- هرگونه خونریزی بدون دلیل رحمی
- در صورت بارداری یا احتمال آن
اطلاعات کلی و نحوه مصرف قرص روجا:
خونریزی بین پریودها:
در اولین ماه های استفاده از تمامی قرص های هورمونی، ممکن است شاهد خونریزی های نامنظم رحمی(لکه بینی یا خونریزی غیرمنتظره بین عادات ماهیانه خود باشید، اما مصرف قرص های خود را به طور معمول ادامه دهید.خونریزی های نامنظم معمولا با تطبیق بدن شما با قرص متوقف می شوند(معمولا پس از حدود 3 دوره مصرف قرص). اما اگر خونریزی ها ادامه پیدا کنند، شدیدتر شوند یا دوباره شروع شوند، به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر خونریزی اتفاق نیوفتد چه باید کرد؟
اگر تمامی قرص ها را به شکل صحیح مصرف کرده باشید، دچار استفراغ یا اسهال شدید نشده باشید و داروهای دیگیری نیز مصرف نکرده باشید، احتمال باردار بودن شما بسیار کم است. مصرف روجا را به طور معمول ادامه دهید.
اگر قرصها را به شکل صحیح مصرف نکرده باشید، یااگر قرصها را به شکل صحیح مصرف کرده باشید، اما خونریزی مورد انتظار برای دو دوره متوالی اتفاق نیوفتد، احتمال دارد باردار باشید.سریعا با پزشک خود تماس بگیرید. مصرف بسته بعدی را شروع نکنید تا مطوئن شوید باردار نیستید.
روجا و دیگر داروها:
از آنجا که برخی داروها می تواند بر روی سطح خونی روجا تاثیر داشته باشند و اثر بخشی دارو را در پیشگیری از بارداری کاهش دهند. همیشه پزشک خود را آگاه کنید که چه داروها و محصولات گیاهی دیگری مصرف می کنید. داروهایی وجود دارند که همراه روجا نباید مصرف شوند. پزشکان و دندانپزشکانی که داروهای دیگر را تجویز می کنند یا داروسازی که داروهای خود را از او تهیه می کنید را از این امر آگاه کنید که در حال مصرف قرص روجا می باشید تا به شما بگویند که آیا نیازی به استفاده از روش های پیشگیری از بارداری دیگری دارید یا خیر.
داروهایی که اثربخشی قرص ضدبارداری روجا را در پیشگیری از بارداری کاهش داده و می توانند موجب خونریزی غیر منتظره شوند عبارتند از:
- داروهای درمان صرع(پریمیدون، فنی توئین، باربیتورات ها، و...)
- داروهای درمان سل
- داروهای درمان عفونت های ویروسی HIV و هپاتیت C
- داروهای درمان عفونت های قارچی(گریزوفولوین، آزول های ضدقارچ مثل ایتراکونازول، وریکونازول و فلوکونازول)
- آنتی بیوتیک ها(کلاریترومایسین و اریترومایسین)
- داروهای قلبی و فشار خون بالا(وراپامیل و دیلتیازم)
تست های آزمایشگاهی:
اگر نیاز به آزمایش خون یا سایر تست های آزمایشگاهی دارید، پزشک خود یا کارکنان آزمایشگاه را از این امر آگاه نمایید که قرص مصرف می کنید چرا که قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری می توانند روی نتایج برخی آزمایشها تاثیر بگذارند.
بارداری:
اگر باردار هستید یا احتمال میدهید که باردار باشید، نباید قرص روجا مصرف کنید.اگر در زمان مصرف قرص روجا باردار شدید، مصرف قرص را سریعا متوقف کنید و به پزشک خود اطلاع دهید.اگر مایل هستید باردار، مصرف روجا را در هر زمانی می توانید متوقف نمایید.
شیردهی:
مصرف قرص روجا معمولا در دوران شیردهی توصیه نمی شود. اگر تمایل دارید در دوران شیردهی از قرص استفاده کنید، باید با پزشک خود مشورت نمایید.
چگونه روجا را مصرف کنیم؟
قرص های روجا شامل 24 عدد قرص به رنگ صورتی روشن دارای هورمون های دروسپیرنون و اتینیل استرادیول و 4 عدد قرص سفید رنگ بدون هورمون می باشد. طریقه صحیح مصرف این دارو جهت رسیدن به حداکثر اثر پیشگیری از بارداری، روزی یک قرص صورتی رنگ در یک زمان معین ( ترجیحا موقع غروب یا هنگام خواب) است که از روز اول سیکل قاعدگی شروع شده به مدت 24 روز و به دنبال آن 4 عدد قرص سفید رنگ تا انتهای سیکل ماهانه می باشد.(اولین روز خونریزی، روز اول سیکل قاعدگی محسوب می شود.) بعد از اتمام بلیستر فعلی، فورا بلیستر بعدی را شروع کنید.
در صورتی که قرص اول را دیرتر از 24 ساعت اول خونریزی مصرف نمایید، در طی 7 روز آینده بایستی از یک روش دیگر پیشگیری از بارداری نیز استفاده کنید.(احتمال تخمک گذاری و بارداری قبل از شروع دارو باید در نظر گرفته شود.) خونریزی ماهیانه شما معمولا 3 روز پس از مصرف آخرین قرص صورتی رنگ، اتفاق می افتد. در طی دوره ای که از این دارو استفاده می کنید، در صورت مشاهده لکه بینی یا احیانا خونریزی بی موقع یا خونریزی پس از فراموش کردن نوبت های مصرف قرص، به مصرف داروی خود ادامه دهید.
این حالت ها معمولا گذرا هستند و ادامه نمی یابند.در صورت تداوم این حالت یا ایجاد ناراحتی زیاد با پزشک خود مشورت کنید. در صورت قطع دو خونریزی ماهیانه پیاپی یا قطع یک خونریزی در صورتیکه شما مصرف قرص را فراموش کرده باشید یا مصرف اولین قرص را دیرتر از روز اول خونریزی شروع کرده باشید، احتمال بارداری بایستی بررسی شود. در صورت محرز شدن بارداری، مصرف این دارو باید قطع شود.
در صورت فراموش کردن مصرف قرص چه کنیم؟
- فراموش کردن خوردن یک عدد قرص روجا:
زمانیکه استفاده از یک قرص فعال فراموش شود ( بیش از 24 ساعت و کمتر از 48 ساعت) باید هرچه سریعتر قرص فراموش شده را استفاده کنید. این بدان معنی است که باید در یک روز دو قرص استفاده کنید و سپس باقی روزها را همانند راهنمای روی بسته قرص ادامه دهید. نیازی به استفاده سایر روش های احتیاطی مانند کاندوم به مدت یک هفته نیست. معمولا نیازی به مصرف قرص اورژانسی نمی باشد.
- فراموش کردن مصرف دو عدد قرص:
زمانیکه مصرف دو یا بیش از دو قرص فعال پشت سر هم فراموش شود، باید هرچه سریعتر آخرین قرص فراموش شده را استفاده کنید. این بدان معنی است که باید در یک روز دو قرص استفاده کنید. باقی قرص ها را بر اساس روال معموا ادامه دهید.
اگر مصرف دو یا بیش از دو قرص را در هفته شوم فراموش کردید بازه های بدون قرص را کنار گذاشته و بسته قرص را تمام کرده و در روز بعد بسته دیگری را شروع به استفاده کنیدو به مدت یک هفته از سایر روشهای پیشگیری مانند کاندوم استفاده شود. اگر در روزهای گذشته نزدیکی جنسی محافظت نشده داشته اید و دو یا بیش از دو قرص ضدبارداری روجا را در هفته ی اول فراموش کرده اید استفاده از قرص اورژانسی ضدبارداری را در نظر داشته باشید.
- در صورت اسفراغ یا اسهال شدید چه باید کرد؟
اگر پس از مصرف هر یک از قرص های فعال استفراغ کنید یا دچار اسهال شدید شوید، مواد موثره موجود در قرص ممکن است به طور کامل جذب بدن نشوند. اگر در 3 تا 4 ساعت پس از مصرف قرص استفراغ کنید، همانند آن است که مصرف قرص را فراموش کرده اید.
عوارض جانبی قرص ضدبارداری روجا:
روجا همچون تمامی داروها می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد، هر چند همه افراد دچار عوارض نمی شوند.عوارض جانبی این دارو عبارتند از:
- تغییرات خلق
- میگرن
- تهوع
- درد پستان
- خونریزی رحمی غیر منتظره( خونریزی بین عادات ماهیانه)
- خونریزی بدون دلیل واژن
شرایط نگهداری قرص ضدبارداری روجا:
دارو را در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد، دور از نور و رطویت نگهداری شود
سلب مسئولیت:
تیم تحریریه داروکالا اطلاعات مرتبط با بخش سلامت، معرفی داروها برای شناخت بیشتر کاربران، زیبایی، روانشناسی را جمعآوری و در قالب مقالاتی منتشر میکند. هدف این فعالیتها افزایش آگاهی کاربران فارسیزبان است و صرفاً جنبهی اطلاعرسانی را دنبال میکند.
اطلاعات موجود در مقالات این وبسایت بهاستناد نیازها و جستجوهای کاربران وب فارسی جمعآوری میشوند و تیم تحریریه داروکالا تلاش میکند تا مطالب موجود را با دقت و صحت منتشر نماید. با اینحال، هرگز توصیه نمیشود که در موارد حساس از این اطلاعات استفاده شود، بلکه در اولین فرصت، کاربران را به مشاوره با پزشکان و متخصصان دعوت میکند.
به علت حساسیت موضوعات مطرح شده، تیم تحریریه داروکالا همواره تلاش میکند تا اطلاعات دقیق و صحیحی را ارائه دهد. با این حال، تمام مسئولیت استفاده از اطلاعات موجود در مقالات و تصمیمگیریهای نهایی بر عهده کاربران است و بر آنها تأکید میشود که در هر موضوعی، ابتدا با پزشکان و متخصصان مشورت نمایند.
توصیه داروکالا به کاربران آن است که برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات پزشکی و سلامتی، در ابتدا با پزشکان مشورت کرده و در صورت تأیید آنها، از مطالب موجود در مقالات استفاده کنند. در غیر این صورت، تمامی مسئولیت بر عهده خود کاربر خواهد بود. وبسایت داروکالا هرگونه استفاده از مطالب موجود در آن یا هرگونه اقدامی که براساس این مطالب انجام شود و منجر به آسیب، اختلال یا عارضهای گردد، هرگونه مسئولیتی را از خود سلب میکند.
در زمان درج این مقاله و تمام مقالات مرتبط با معرفی داروها و مکمل ها، این محصولات به شکل قانونی وارد کشور می شدند. ممکن است در حال حاضر واردات محصولات معرفی شد متوقف شده باشد و یا به طور کلی تولید این محصول توسط سازنده متوقف شده باشد.
نظر ثبت کنید